Ирландският евродепутат Клеър Дейли бе на 101-вия протестен ден в София.

...
Ирландският евродепутат Клеър Дейли бе на 101-вия протестен ден в София.
Коментари Харесай

Клеър Дейли: Тъжна съм, защото вие заслужавате повече!

Ирландският евродепутат Клеър Дейли бе на 101-вия протестен ден в София. " За мен е изключителна привилегия да съм през днешния ден с вас. За мен е чест да съм тук с всички тези будни българи, с които можем да обменяме възгледи. Бясна съм, че ръководещите не желаят да чуят гласа на протестиращите повече от 100 дни! Тъжна съм, тъй като вие заслужавате повече. "

Тя даде обещание, че ще направи всичко по силите си, с цел да помогне на българите. " Вашият ден ще пристигна! И аз ще съм със вас във всеки един миг до тогава! "

 

Според нея първото, което би трябвало да се случи, е да има избори в този момент. И Гешев да си отиде, с цел да няма в допълнение опорочаване и на без това опорочената от години правосъдна система. Тя акцентира, че почеркът на ръководещите е " да опорочават истината " и да омаловажават дейностите на протестиращите, както и на тези представители в Европа, които не са безразлични към политическия и стопански живот в страната ни. " Ние сме велики, когато сме изправени дружно ", гласи една ирландска мъдрост. Не коленичете, продължавайте да бъдете изправени, няма връщане обратно! "  

Един ден по-рано тя беше в Поморие, с цел да отбрани нейни сънародници, отказващи да заплащат такси за парцелите си в " Сънсет ризорт " в морския град. Спорът се разгоря, защото Дейли включи в резолюцията за България в Екологичен потенциал констатация, че върховенството на закона у нас не е на нужното равнище в Поморие. А съгласно кмета на града Иван Алексиев не е редно градът да се дава като образец в отрицателен проект в един частен заможен спор. Посещението на Дейли беше като участник в медиаторска среща, в която да се откри решение. 

 
Le Monde за България: Протестите против „ мафиотската тирания “ не стопират
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР